Smukke smil, kvalitet og tryghed

Tandlægeoverenskomsten

Tandlægeoverenskomsten fra 2015 har betydning for dig, når du går til tandlæge. Tandlægen kategoriserer egne patienter i tre kategorier – rød, gul og grøn – og det har betydning for både dine besøg hos tandlægen og dit tilskud.

Kender du reglerne?

Rød, gul eller grøn hos tandlægen? - Se hvilken farve patient du er

Alle danske tandlæger skal fremover følge sundhedsstyrelsens nye kontrolsystem, hvor I som patienter skal inddeles i rød, gul eller grøn. 
Formålet med det nye system er at spare penge i det offentlige, men bare rolig – vi hjælper dig, så du får det rette tilskud.
Ifølge Tandlægeforeningen beskrives de tre typer således:

Grøn

Der er ikke aktiv sygdom i tænderne, tandkødet eller mundhulen i øvrigt.

Som grøn indkaldes du til undersøgelse hos tandlæge eller tandplejer hver 12. måned eller derover.

Gul

Der er huller i tænderne eller begyndende huller, mange fyldninger i tænderne eller tandkødet bløder ind imellem. Som din tandlæge hjælper vi dig med at forbedre din sundhedstilstand ved at være grundigere med tandbørsten og at tage afstand fra slik og andet sukkerholdigt, samt med at stoppe med at ryge.

Som gul patient vil du blive indkaldt hver 4.-8. måned.

Rød

Der er aktiv sygdom i tænder, tandkød eller mundhule, og tandlægen vurderer at der derfor er behov for hyppigere behandling hos tandlægen, da det ikke effektivt kan bedres af dig selv. 

Tandlægen sætter forebyggelse og behandling i gang, og du vil blive indkaldt efter behov – typisk oftere end en gul patient. Som rød patient vil du blive indkaldt hver 1.-3. måned.

Tilskud

Er du grøn, så kan du kun få tilskud til én tandrensning om året, men til gengæld har du et fantastisk tandsæt helt uden blødning fra tandkød, få små eller slet ingen fyldninger og en god daglig mundhygiejne med brug af både tandbørste og tandtråd.

Som gul har du brug for at komme til tandlæge og dette behov anerkender det offentlige heldigvis og derfor gives der mere tilskud til dig. Er du ryger eller drikker du meget sodavand/juice og bliver der ind imellem sprunget over den daglige mundpleje? Så er du gul.

Som rød har du meget brug for os tandlæger. Dette behov har det offentlige erkendt og netop derfor bliver du bedre hjulpet via tilskud således, at du hurtigst kan blive gul. Har du aktiv parodontose, mange huller og/eller generelle sygdomme, som påvirker tandsundheden – så er du rød.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark betaler de op til 50% af tandrensningerne uden tilskud.

Vil du gerne vide mere?

Har du spørgsmål så kontakt din Tandlæge i dag – tryk her.